Nieuwsbrief maart 2016 ~ 3 redenen om stil te staan

Stil staan is vooruitgaan!

Om vooruit te kunnen blijven gaan is het belangrijk van tijd tot tijd stil te staan!
Deze week werd ik er weer aan herinnerd. Ik viel stil, er kwam niets meer uit m’n handen, m’n inspiratie en enthousiasme waren weg. Gelukkig herkende ik het op tijd (het is een oud en bekend patroon ūüėČ en nam de tijd om stil te staan. Om te voelen wat er gaande was en het¬†aan te kijken. En een moment oprechte aandacht te geven aan hoe het met me ging en mijn angst (want dat was het dit keer) aan te kijken en te erkennen. Door stil te staan kon ik weer doorgaan.

Graag deel ik 3 redenen waarom het essentieel is om af en toe stil te staan:
1.  om te herijken
Soms word je meegesleurd in dingen, werkzaamheden vragen veel tijd en aandacht, aan alle kanten hebben mensen je hulp nodig…heel normaal, maar voor je het weet ben je met hele andere dingen bezig dan de bedoeling was.
Als je stil gaat staan dan kun je herijken en weer de draad oppakken die je wilde volgen.
Vanaf een afstand kun je alles veel beter overzien!

2. om te verwerken
Ken je dat verhaal van dat kopje dat vol zat? Het overstroomde. Wil je verder komen dan is het belangrijk dat je ruimte in je kopje hebt om dingen tot je te kunnen nemen. Anders loop je over.
Wanneer je stil staat, bewust wordt en dingen even laat voor wat ze zijn geef je jezelf de ruimte om te verwerken. Heb je bijvoorbeeld een verandering aangebracht in je leven dan geef je het de gelegenheid in te zinken en kun je het echt integreren in je dagelijkse leven. Heb je weer ruimte in je kopje? dan komen enthousiasme, plezier en inspiratie als vanzelf! Daar is dan weer ruimte voor.
Wat geen ruimte krijgt kan niet groeien!

3. om contact te maken met je hart
Ik vind het heel belangrijk te leven vanuit mijn hart, het lukt me steeds meer maar het blijft voor mij belangrijk hier alert op te zijn. Voor ik het weet leef ik vanuit mijn hoofd, beredeneer alles en doe wat ik denk dat anderen van me verwachten. En mijn ervaringen in het verleden leren mij dat ik dan leegloop en niet gelukkig wordt. Herken je dat?
Alleen in stilte kun je het fluisteren van je hart horen!

Een cli√ęnt vroeg me laatst: “maar hoe weet ik dan dat ik echt in contact ben met mezelf?”
Helaas kan ik daar geen eenduidig en simpel antwoord op geven:¬†Dat weet je pas wanneer je in contact¬†bent…en het¬†voelt voor iedereen anders. Wat kan helpen is te onderzoeken hoe je bij jezelf komt, wat werkt voor jou! Dat herinnerde mij dat d√°t precies de reden is dat ik de Sei-stap ben begonnen:

Bewust stilstaan bij wat er voor jou toe doet én
verschillende manieren ontdekken en uitproberen
die je bij jezelf (kunnen) brengen. 

Zoek een plek om stil te staan!  Ontdek wat voor jou werkt.
Omdat ik het belangrijk vind en merk hoe essentieel het is, organiseer ik plekken om stil te staan :-)Voor ondernemers en voor de ondernemende mens.
Welke past bij jou?

  • Sei-stap Lente Dinsdag 22 maart samen met Dorinda Farver van Yogasite Breda staan we stil √©n gaan we ademen. Ademen brengt je bij het nu √©n zet in beweging. (Past mooi in dit thema h√©)
  • Klankbordgroep voor ondernemers met visie. Maandelijks met een vaste groep ondernemers samen komen, focus op waar je heen wilt √©n doen!Er starten binnenkort 2 nieuwe groepen: di 15 maart en do 14 april*
  • Persoonlijk¬†gaan we 1 op 1 samen zitten om tijd en ruimte te maken voor jou!
  • Shiatsu massage niet praten, maar liggen en ontspannen.*

Ik wens je veel vooruitgang, vanuit je hart en met plezier!

Hartelijke groeten,
Kirsten van Loon
~ Straal uit, wie jij bent!~

*ik vertel je hier binnenkort meer over in een aparte nieuwsbrief en op facebook

ps Stil staan is voor mij iets anders dan stilstand. Voel je het verschil?

Tags: , , ,


Terug naar agenda »