Vallende blaadjes, tijd om los te laten

Welkom herfst met je vallende blaadjes, je stormen en mooie najaarszonnetje!

De herfst zie ik, naast het oogsten en het vieren hiervan, als een periode van loslaten. Als vallende blaadjes mag je de dingen die je niet meer dienen van je af laten vallen, zodat je in de winter, helemaal terug kan keren naar je kern, je basis. Dit loslaten kan geleidelijk gaan, zoals nu de blaadjes een voor een rustig naar beneden dwarrelen, maar het kan ook gepaard gaan met heftige stormen die je flink door elkaar kunnen rammelen.

Bij mij begon de herfst afgelopen week een flinke storm. De laatste tijd kwam er zoveel op m’n pad, allemaal leuke en interessante dingen, opdrachten, uitjes…. M’n agenda sloop vol en m’n hoofd zo mogelijk nog voller. Het werd tijd om dingen los te laten, keuzes te maken en terug te keren naar de kern. Het annuleren vorige week van de Sei-stap was een eerste stap.

Balans opmaken
Ik merkte dat ik vastliep, het gevoel had geen lucht meer te krijgen en daarom heb ik eens goed gekeken en gevoeld naar waar ik behoefte aan heb (en dat is op dit moment meer tijd voor mezelf). Daarbij heb ik voor mezelf de balans opgemaakt en gekeken naar wat me momenteel energie kost en wat me energie geeft. Normaal gesproken krijg ik enorm veel energie van het organiseren van een Sei-stap en kan ik me er enorm op verheugen zo’n ‘moment voor jezelf’ voor jou te creëren. Nu echter merkte ik dat ik er niet de inspiratie en energie voor had.

Nee zeggen, of ja?
Daarbij komt dat ik binnen 24 uur van verschillende personen de opmerking kreeg dat ik moest leren “nee” te zeggen. Nou komt ‘nee’ niet echt voor in mijn keuzelijstje, maar ik besefte dat ze wel gelijk hadden, want er kon niet veel meer bij. Daarbij besefte ik me dat ik, tegelijkertijd met nee zeggen, ook ja zeg! Ja tegen mezelf, ja tegen de behoefte aan meer tijd voor mezelf.

Actie ondernemen
Het was voor mij zo helder als water, wilde ik iets veranderen dus moest ik in actie komen. Actie om aan m’n behoefte te voldoen, actie om de balans weer te herstellen en me beter te doen. Voor mij was dat, in dit geval, m’n agenda leger maken om ruimte voor mezelf te creëren.

Energie!
En het is verrassend hoe met slechts enkele wijzigingen de opening er weer was zodat m’n energie weer ging stromen. Heerlijk!

Wil je iets veranderen om de balans weer te herstellen, zorg ervoor dat je een concrete actie kiest die je op korte termijn uit kunt voeren!

Wat mij hielp om de actie ook uit te voeren was dat ik weet dat door ja te zeggen tegen mezelf, ik me beter ga voelen en (voorbij dit moment van druk hebben) weer de energie en enthousiasme krijg om al die andere leuke dingen te ondernemen!

Meer balans & dichter bij jezelf – gratis videoserie
Binnenkort start ik met een videoserie waarin ik je leer hoe je meer balans in je leven creëert en dichter bij jezelf komt. Door middel van oefeningen help ik je inzicht te krijgen in de huidige situatie en in dat waar je behoefte aan hebt. De serie zal in oktober van start gaan, je kunt je nu al wel vast aanmelden en dan krijg je hem tegen die tijd automatisch in je mailbox. Klik hier voor meer informatie.

Ik wens je een mooie herfst toe, dat je los mag laten wat je niet langer nodig hebt en kunt genieten van je oogst!

Kirsten

Tags: , , ,


Terug naar agenda »